Jak chutná les? V mých představách přesně jako tenhle trail mix. V kombinaci s výhledem na podzimní kopečky slovenských Roháčů to byl balzám nejen na duši, ale i chuťové pohárky.
Nezbylo nic, ale kdo si chcete taky pochutnat, tak si nachystejte:
- 200 g mandlí
- 100 g rozinek
- javorový syrup
- olivový olej
- sůl
V misce smíchejte polévkovou lžíci javorového syrupu se lžící olivového oleje, přidejte na drobno nasekaný rozmarýn a lžičku soli. V této směsi "obalte" mandle ve slupce (balíček 200g).
Mandle rozprostřete na plech a pečte na 175 stupňů cca 7 minut. Pak vrstvu mandlí promíchejte, oddělte od sebe slepené a pečte dalších 5-7 min.
Bacha, ať se mandle nepřipálí.
Nakonec je smíchejte s rozinkami (množství dle chuti, já dala cca poloviční gramáž nez mandle) a nechte vychladnout.
(Recept z kuchařky Feast by Firelight od Emma Frisch)
Baru | Bakupaka